• For Sale
  • GBP 2,124,835 
  • Build Size: 7,082 ft2
  • Property Type: Other Residential
  • Bedroom: 5
Subliem wonen in het groen.

Majestueuze zuilvormige rode beuken flankeren de lange oprijlaan naar de villa. Zij zorgen voor een statige entree naar een bijzonder en riant huis. Het huis is ontworpen door Maas Architecten uit Lochem, in nauwe samenspraak met de huidige eigenaar. Dit bureau staat bekend om de gedurfde, moderne ontwerpstijl, waarin duurzaamheid een belangrijke rol speelt. Zo ook bij deze villa, waarin ruimte, licht, duurzaamheid en ultiem wooncomfort harmonieus zijn samengevoegd in een ontwerp dat staat als een huis.

De villa is in 2005 gebouwd op een prachtig perceel van ca. 6.520 m² op Landgoed Dedinckweerd, dat 13,5 ha omvat. Het perceel is begrensd door een ecologische zone rond het beekje de Barchemse Veengoot. Dit zeer rustige en groene gebied ligt aan een doodlopende weg aan de rand van Lochem, op korte afstand van het sfeervolle centrum met alle voorzieningen. De villa is ontworpen in de vorm van de letter ‘H’. De stijl is modern, maar tegelijkertijd charmant en warm. Dit is mede het gevolg van het koperen dak en de exotische, duurzame houtsoorten die zijn toegepast, zoals Iroko en Merbau. De villa presenteert zich dan ook zeer luxueus en robuust. De indeling is speels, waarbij de keuken annex eetkamer, samen 60 m² groot, letterlijk het hart van het huis vormen. De stijlvolle, zeer complete keuken is van Bulthaup en voorzien van natuurstenen aanrechtbladen en Gaggenau apparatuur. Openslaande deuren ontsluiten een besloten, overdekt terras op het westen. De bij- annex waskeuken, met trap naar een grote voorraadkelder, is vanuit de tuin bereikbaar. De woonkamer met open haard bevindt zich in het verlengde van de eetkamer, heeft een prettige ‘menselijke’ maat en openslaande deuren naar een zuidelijk georiënteerd terras met moerbei dakbomen. Tussen de west- en de oostvleugel van de villa ligt een hal met enerzijds een comfortabele werkkamer en anderzijds een aparte televisiekamer. In de oostvleugel bevindt zich de riante mastersuite met openslaande deuren naar terras en tuin, een fraaie walk-in closet en een luxueuze badkamer met whirlpool, aparte douche plus toilet en dubbele wastafels – alles van Duravit. Er is nog een grote inpandige ruimte, die nu als berging wordt gebruikt met een trap naar het souterrain. En dat is niet zomaar een souterrain. De diverse multifunctionele ruimtes hebben daglichttoetreding, een plafondhoogte van 2.5 meter en een totaal vloeroppervlak van maar liefst 310 m². Nu in gebruik als werkplaats, fitnessruimte, lounge- en biljartruimte, hobbyruimte, voorraadkelder en berging. Maar ook zeer geschikt om een bedrijfsruimte, meerdere slaapkamers of zelfs een compleet appartement in te richten, bijvoorbeeld voor een inwonende nanny of mantelzorg.
Op de verdieping boven de westvleugel, bereikbaar vanuit de eetkamer, bevinden zich vier comfortabele slaapkamers, twee met een balkon, een mooie badkamer en een toiletruimte. De villa heeft een geweldige lichtinval door het vele glas en de toepassing van vides die de verdiepingen doorbreken. En mocht het een beetje te veel worden, dan is er elektrische zonwering voor vrijwel alle ramen. Dankzij de warmtepomp heeft de villa zowel zomers als
’s-winters een perfect binnenklimaat, dat zelfs individueel per vertrek te regelen is. Bovendien is er gekozen voor energiezuinige muurverwarming en vloerverwarming c.q. koeling, zodat het huis altijd een aangename, constante temperatuur heeft. Ongeacht het seizoen. De mastersuite heeft bovendien airconditioning. Dit geldt ook voor de twee slaapkamers met balkon op de bovenverdieping. Dankzij al deze maatregelen heeft de villa energielabel A+ en is dus, zeker voor een dergelijk groot huis, zeer energiezuinig.

De parkachtige, onderhoudsvriendelijke tuin – met verlichting, eigen bron en sproei-installatie – is onder architectuur aangelegd en vormt de ideale omlijsting van de villa. Op het terrein bevindt zich nog een grote houten berging voor tuinapparatuur e.d., een carport en er is parkeerruimte voor meerdere auto’s.

In het kort betreft dit een fantastische en zeer comfortabele familievilla op een unieke locatie in de fraaie Achterhoek. Prachtige natuur, ontspanning, mooie dorpen en stadjes; u heeft het hier allemaal onder handbereik.
Ingeborg Swarts
View more properties from

    Deedingsweerdweg 9, Netherlands is a 7,082ft2 Netherlands luxury Other Residential listed for sale 2,548,076 USD. This high end Netherlands Other Residential is comprised of 5 bedrooms and N/A baths. Find more luxury properties in Netherlands or search for luxury properties for sale in Netherlands.